Mörkt Bröd med tomatröra
4 portioner
Ingredienser
400 g vetemjöl
200 g grahamsmjöl
1 msk bovete
42 g jäst (färsk)
250-300 ml ljummet vatten
1 msk socker
1 msk salt
100 g kummin
2 msk olivolja
Tomatröran
1 dl keso
1 dl créme fraiche
1 1/2 tomat
salt
Tillagning
tillagningstid 190 minuter
Rör ner jäst i lite ljummet vatten tillsätt socker och salt. Låt det stå i rumstemperatur i 30 minuter. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och bovete i en bunke. Häll jästblandningen i mjölet och rör om, tillsätt i lite vatten i taget. Häll sedan i olivoljan och blanda lite till. Lägg plastpåse och en duk över. Det ska jäsa i 60 minuter. Tillsätt kummin och dela sedan degen i 6 bitar, forma och lägg i en ugnsplåt. Låt stå i 15 min. Strö lite kummin ovanpå. Ställ in i ugnen på 200 grader i 45-50 minuter.
Hacka tomaten i tärningar, tillsätt keso, créme fraiche och salt.
Bon Appétit
Kommentarer
Trackback