Buhtle med kycklingkorv
4 portioner
Ingredienser
9 1/2 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk jäst
4 1/2 dl ljummet vatten
10 kycklingkorvar
1 dl mjöl till utbredning
1 ägg
olja
Tillagning
Tillagningstid 1h jäsning + 20 minuter i ugnen
Häll mjölet i en bunke. Tillsätt salt och jäst, rör om det med en träslev. Häll i ljummet vatten, lite i taget. Rör om tills det blir en deg. När det är klart sätt en plastpåse över bunken och sedan en duk. Låt det jäsa i 60 min. Du bör röra degen varje kvart. Efter en timme sätter du på ugnen på 260 grader. Ta ut degen och forma den fint. Ta en bit av degen och släta ut den, lägg korven på och forma som på bilden. Så gör du med alla korvarna och om det blir deg kvar kan du fylla den med t ex ost. Häll olja i en långpanna och lägg degen med korv i ugnen, 20 minuter.
Bon Appétit
Kommentarer
Trackback