Grahamsbröd

4 stora bitar

Ingredienser

1 kg grahamsmjöl
1/2 kg majsmjöl
1 1/2tsk torrjäst
50g smör
2 msk olivolja
2 msk honung
salt
mjölk

Tillagning
Tillagningstid  15 minuter
Blanda majsmjölet med torrjästen. Värm upp mjölken med honungen och häll över majsmjölet. Blanda grahamsmjölet med salt, smör, olja och majsmjölblandningen. Tillsätt mer varm mjölk eller vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa i ca 1h. Lägg sedan degen i en smörad form och låt degen jäsa i ca 20 minuter och sedan ska degen in i ugnen ca 15 minuter på 250 grader.
Bon Appétit

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0