Gifflar med Nutella


38 gifflar

Ingredienser

1 kg mjöl
14 gram jäst
2 tsk salt
2 ägg
½ l créme fraiche
150 ml mjölk Fyllning

Fyllning
50 gram margarin
1 äggula
eurokrem (nutella)


Tillagning
Tillagningstid  80 minuter
Blanda 9 dl mjöl med jäst och tillsätt salt. Vispa ägg och cremé fraiche med mjölk som du värmer till fingervarmt, blanda med den torra blandningen. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna. Jäs degen under bakduk ca 45 minuter. Dela degen i fem delar, kavla ut till tunna runda kakor. Skär varje kaka tvärsöver till 6-8 trekanter. Lägg lite fyllning på den breda sidan och lite av margarinet. Rulla ihop och tänj samtidigt på degen så att spetsen kommer på undersidan. Lägg gifflarna på plåt, med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter på 200-250 grader. Låt svalna på galler under bakduk.


Bon Appétit


Kommentarer
Postat av: Chokladoman

Nutella är en av mina favoriter,

Har aldrig tänkt på att använda Nutella till att baka. Tack för idéen =)



//Chokladoman

2009-02-09 @ 12:53:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0