Lussebullar
30-35 lussebullar
Ingredienser
2 pkt saffran
3 ägg (1 till penslingen)
13 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
50 gram jäst
200 gram margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 1/2 dl socker
2 dl russin
Tillagning
Tillagningstid 1 h, 30 minuter
Smula sönder jästen i en bunke. Smält margarin och tillsätt mjölk och värm till fingervarmt. Häll degsapdet över jästen. Tillsätt grahamsmjölet och 5 dl av vetemjölet. Rör blandningen jämn. Tillsätt salt, saffran, socker, ägg, russin och resten av vetemjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa täckt med en badduk i ca 30 minuter. Knåda degen och välj vilken form du vill ha på julbrödet. Lädd på bakpapperklädd plåt och låt jäsa i 20 minuter. Pensla med vispat ägg. Grädda i 250 grader i 10 minuter.
Bon Appétit
Kommentarer
Trackback