Pleska Viska
4 portioner
Ingredienser
400 gram köttfärs
8 lagom stora potatisar
4 msk ströbröd
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 dl vatten
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
1 msk råriven gul lök
Tillagning
Tillagningstid 1h
Blanda ströbröd, vetemjöl och vatten. Låt den svälla minst 10 minuter. Rör sedan ned ägg, salt, peppar och lök. Lägg i köttfärsen och blanda allt med fingrarna, ej för länge då blir den seg.
Blöt en tallrik, forma biffarna till bollar och platta ut dem lite på tallriken. Stek dem på halvhög värme 2-5 minuter på vardera sida.
Skala och riv 8 lagom stora potatisar, lägg i ugnsäker form, blanda i olja, salt och peppar. In i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Blanda om och in i 20 minuter till.
Bon Appétit
Kommentarer
Trackback