Krämig potatis
4-5 portioner
Ingredienser
1 kg potatis
200 ml mjölk
2 dl créme fraiche
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
allkrydda
Tillagning
Tillagningstid 20 minuter
Skala och skär potatisen i runda bitar, ca 1 cm tjocka. Häll mjölken i en kastrull, därefter lägger du i potatisen, créme fraiche, skalad gul lök, hackade vitlöksklyftor och allkryddan. Låt allting koka (var försiktig, potatisen ska inte gå sönder) när det börjat koka, sänk tempertauren och rör om då och då. När potatisen är klar, ta ut den gula löken och släng den. Smörj en ugnfrom, lägg i den färdigkokta potatisen och den krämiga röran. Skär smöret och lägg den över potatisen. In i ugnen på 250 grader i 20 minuter. Ta ut potatisen och låt den svalna i 15 minuter innan servering.
Bon Appétit
Kommentarer
Trackback