Kladdkaka med mariannefluff
8 bitar
Ingredienser:
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
en nypa salt
100 g smör
+
marshmallows
Mariannefluff:
3 dl vispgrädde
1 påse mariannekarameller
Tillagning:
Tillagningstid 40 minuter+ 6- 12h
Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter. Ta ur mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel eller mortel. När all marianne är krossad i små bitar, häll grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i mariannekrosset och rör tills det smält helt. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan grädden till en fluff. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg upp på en tallrik, lägg sedan på några hackade marshmallows och sedan en klick mariannefluff.
Bon Appétit
Kommentarer
Postat av: chokladlöva
goooooodaste och smaskigaste chokladkakan ever, och bilden en plus på kanten. Mmm choklad.
Ciao
Trackback