Fyllda paprikor med potatis
10 portioner
Ingredienser
11 paprikor
5 potatisar
1 lök
1 klyfta vitlök
2 msk allkrydda
1 msk curry
1 msk torkad persilja
1 msk dill
2 msk salt
peppar
1 msk olja
1/2 dl ris
1/2 dl mjölk
1 msk olja
2 msk cremé fraiche
Tillagning
Tllagningstid 40 minuter
Rengör paprikorna, skala potatisen och löken. Riv potatisen, hacka löken och en paprika. Tillsätt en pressad vitlöks klyfta. Tillsätt resten av kryddorna (allkrydda, salt, peppar, curry, persilja, dill, olja och ris).Nu ska du fylla paprikorna med den färdiga blandningen. Du ska lägga paprikorna i en rund ugnsplåt med olja i. Koka ett glas vatten och häll över innan du lägger in den i ugnen. Efter ca 15 min lägger du en folie över paprikor. Sen efter ytterligare 15 min blandar du mjölk med olja och cremé fraiche och häller över paprikorna. Låt den steka i 10 min. Sen är den klar och redo att serveras.