Emmas Köttfärsgryta


14 portioner

Ingredienser

800 g fläskfärs
1 grön paprika
3 vitlöksklyftor
1 burk majs
2 burkar kidneybönor
1 1/2 gul lök
1 morot
1 handfull kantareller
500 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
4 msk soja
2 dl vatten
paprikakrydda
chili
vitpeppar
provencalska kryddor

Tillagning
Tillagningstid 40 minuter
Hacka löken, paprikan och riv moroten. Börja med att bryna löken i matfett, i en stor kastrull. När den blivit gyllenbrun ha i köttfärsen och stek tills den blivit brun. Ha i paprikan, moroten och vitlöken. Rör om då och då i ca 5 minuter. Ha i krossade tomater, tomatpuré, soja, vatten och kryddorna. Låt puttra tills det osar gott, ca 10 minuter. Ha sedan i majs, kidneybönor och kantarellerna som du river ned i köttfärsgrytan. Låt stå i ca 5 minuter. Kan ätas med  spaghetti, ris eller potatis.

Bon Appétit

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0