Sataras
4 portioner
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tomat
3 papriker
1 tsk färsk persilja
1 tsk färsk spenat
1/2 tsk dill
4 dl vatten
2 tsk allkrydda
1/2 dl ketchup
2 msk olja
en nypa salt
Tillagning
Tillagningstid 40-45 minuter
Skala och hacka löken i små bitar. Lägg ned löken i en uppvärmd kastrull med olja. Stek så att löken får en gyllene brun färg. Hacka paprikan och tomaten och lägg i kastrullen. Tillsätt, persilja, dill, spenat, allkrydda, salt och till sist ketchup. Rör om då och då. Grönsakerna ska kokas så att de blir mjuka och tills vattnet får en röd färg. När det börjar koka ska man sänka värmen och låta det sjuda i 30-35 min till.
Bon Appétit
Kommentarer
Trackback