Uljevak med kyckling
2-4 portioner
Ingredienser
1 kycklingbröstfilé
2 mellanstora gula lökar
50 gram smör
1 msk allkrydda
1/2 msk curry
1/2 msk färsk persilja
en nypa salt
Degen
3 ägg
2 msk olja
1/2 msk mjölk
200 gram mjöl
en nypa salt
Tillagning
tillagningstid 25-30 minuter
Bryn löken i stekpannan med olja. Skär sedan kycklingfilén i små bitar och stek tillsammans med löken. Tillsätt smöret och rör hela tiden så att det inte bränns fast i stekpannan. Tillsätt alla kryddor och rör om. Stek ca 10 min på låg värme. När löken ha fått en gyllenbrun färg så är det färdigt, ta av från plattan och låt svalna.
Påbörja degen:
Vispa äggen i en bunke, tillsätt sedan resten av ingredienserna. Blanda degen med kycklingröran och häll i en djup ugnsform. Ställ in 15-20 minuter i ugnen. Glöm inte att kolla då och då så att det inte bränns.
Bon Appétit
Kommentarer
Trackback