Emmas salamipizza


2 stora pizzor

Ingredienser


Degen
50 gram jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
3 msk olivolja
7-7 1/2 dl vetemjöl

Tomatsås
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 tsk pizzakrydda

Pålägg
4 dl riven ost
200 gram mozarella
1 paket salami
1 grön paprika
2 tomater
20 svarta oliver
1 burk skivade champinjoner

Tillagning
Tillagningstid 1 h 30 minuter
Smula ned jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig, inte klumpar! Häll i oljan, saltet och hälften av mjölet och rör om, tillsätt sedan resten av mjölet. Knåda i ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 1 h. Under tiden häll alla ingredienser för tomatsåsen i en kastrull och koka upp, låt sedan stå att kallna. När degen jäst klart kavla ut den på mjölat bakbord till 2 stora pizzor, vik in kanterna. Häll på tomatsås så att det täcker men inte för mycket! Ha sedan på alla ingredienser i önskad ordning och avsluta med riven ost på toppen. Grädda på 250 grader i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Gör sedan likadant med den andra pizzan.

Bon Appétit

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0