Piroger
6 portioner
Ingredienser
Deg
600 g mjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
250 g margarin
1 paker torrjäst
vatten eller mjölkTillagning
Tillagningstid 30-60 minuter
Blanda mjöl, salt,socker och torrjäst i en bunke. Smält margarin och häll i bunken. Sedan tillsätter du vatten/mjölk och arbetar ihop till en deg. Låt degen vila i 1/2-1 timme.
Fyllning
2 gul lök
250 g nötfärs
1 msk margarin
1 1/2 tsk salt
peppar
2-3 msk tomatpuré
Tillagning
Tillagningstid 10-15 minuter
Skala och hacka löken, skala och riv moroten. bryn färsen i fettet i en stekpanna. Låt lök och morot fräsa med färsen några minuter. Smaksätt med salt, peppar och tomatpuré. Låt fyllningen svalna.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och gör runda former och på dem lägger du fyllningen och sedan viker och på kanterna kan du använda gaffeln för att få ett fint mönster. In i ugnen i 10-15 minuter på 250 grader.
nu blev jag sugen på pirogerr :)
Hejhej!
Gillar du att läsa bloggar får du gärna följa våran blogg. Jag kan nästan garantera ett leende innan du lämnar bloggen (: men vem vet ? <3