Avslutning
Idag är det dags för oss att lämna in vår rapport om projektarbetet. Vi vill tacka till alla er, våra besökare för den här tiden tillsammans. Hoppas att ni tyckte om våran matblogg och nu det enda som återstår är att önska oss lycka till och hoppas på ett bra betyg för oss.
Hej då!
Tonrucca
2 portioner
Ingredienser
1 burk tonfisk
3 msk tomatpuré
1 dl rödkål
1/2 rödlök
1 tomat
2 msk soja
1 dl majs
1 matsked rödvinsvinäger
ruccola
pizzakrydda
vitpeppar
salt
paprikakrydda
Tillagning
Tillagningstid 30 minuter
Koka riset samtidigt som du kokar tonfisk, tomatpuré, rödkål, rödlök, tomat, kryddor och rödvinsvinäger. Låt puttra 10 minuter. Ha sedan på soja, majs och ruccola, servera med ris.
Bon Appétit
Korvgratäng
2-4 portioner
Ingredienser
2 paket fryst halalkycklingkorv från Willys
1 dl tomatpuré
4 dl mjölk
2 stora gula lökar
salt
svartpeppar
2 dl ost
1 dl spenat
2 vitlöksklyftor
3 msk parmesanost
ris
Tillagning
Tillagningstid 35 minuter
Koka riset. Under tiden hacka och fräs löken i en kastrull tills den blivit gyllengul. Skär korven i 2 cm bitar. Ha i korven i kastrullen, stek i några minuter. Ha i tomatpuré och mjölken, låt puttra tills riset kokat klart. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda sedan med ost, spenat och vitlök och toppa sedan med parmesanost. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
Bon Appétit
Hamba
2-4 portioner
Ingredienser
2 kycklingfiléer
5 msk jordnötssmör
1 gult äpple
1 dl fil
salt
chilikrydda
2-4 portioner cous cous
Tillagning
Tillagningstid 20 minuter
Skär kycklingfiléerna i stora bitar och stek, koka samtidigt cous cousen efter anvisningarna. Blanda fil, jordnötssmör, chilikrydda och salt till en sås. Blanda kycklingen och hackat äpple med såsen och servera med cous cous.
Bon Appétit