Grah


6 portioner

Ingredienser

500 g bruna bänor

1 röd lök

1 morot

1 msk olja

1/2 tsk peppar

2 msk mjöl

3 msk olja

1 tsk allkrydda

1/2 tsk salt

1/2 tsk pulverpaprika

Tillagning
Tillagningstid 2 timmar

Koka bruna bönor i en kastrull, när de har kokat klart häller du ut vatten och tvättar bönor. Lägg hackade löken, riven morot, vatten och bruna bönor. Sen tillsätter du peppar och olja, låt allting koka. Medan bruna bönor kokar lägger du i en liten kastrull mjölet och olja och stek på medel temperaturen i ca 10 minuter, mjölet ska få lite färg. Sen tillsätter du allkryddan, peppar, paprika och låt allt stå i 5 minuter till. Sen häller man ca 500 ml vatten i och låter koka tills det har blivit tjockt. Tillsätt den här blandningen i kastrull med bruna bönor. Låt allting koka i 30 minuter till.

Bon Appétit


Hel kyckling med potatis


4 portioner

Ingredienser

1 hel kyckling

6 stora potatisar

1 gul lök

curry

salt

allkrydda

olja

50 g smör

Tillagning
Tillagningstid 1 timme och 20 minuter

Koka kycklingen i 1 liter vatten, det tar ca 20 minuter. Skala och skär potatisen i klyftor som du sedan lägger i en långpanna. Skala löken och skär den i vilken form du vill som du lägger ovanpå potatisen. Krydda med salt, curry och allkrydda. Ta ut kycklingen och lägg den i mitten och krydda och olja kycklingen också. Rör om allting med händer oredentligt. Smöret skär du i bitar och lägg i pannan.

Bon Appétit


Potatis med ströbröd


2 portioner

Ingredienser

500 g potatis

50 g smör

1 gul lök

2 msk ströbröd

salt

persilja

Tillagning
Tillagningstid 1 timme och 5 minuter

Koka potatis i saltvatten, skala och riv potatisen med en rivjärn- Stek öken och sedan blandar du den med den rivna potatisen. En annan panna smörjer du med rumsvarmt smör och sedan täcker den med ströbröd. Sen tillsätter du den rivna potatisen. Rör om med en sked. Servera och dekorera med persilja.

Bon Appétit



 


Annas vårrätt


2 portioner

Ingredienser

1 röd paprika
1 gul paprika
120 gram bacon
vitpeppar
1 vitlöksklyfta
hackad persilja
2-3 msk tomatpuré
1/2 dl vatten
broccoli
2 portioner ris

Tillagning
Tillagningstid 30 minuter
Koka riset. Hacka parpikerna och klipp baconen som du fräser i vitpeppar. Ha sedan i vitlök, hackad persilja och  tomatpué. Häll i lite vatten i taget och låt puttra. SServera med ris och broccoli.

Bon Appétit

RSS 2.0